Kütahya Kalesi
Türkiye’nin 3. Büyük Kalesi
Kütahyalı seyyah, ilim adamı, yazar ve halk bilimci Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinde de adından söz ettiği Kütahya Kalesi 72 burcuyla Türkiye’nin 3. büyük kalesi. 
 
Tarihle sanatın iç içe geçtiği Kütahya’da, Maruf Mahallesinde yer alan Kütahya Kalesi’ne ulaşım da oldukça kolay. Tarihi kalenin kent merkezine uzaklığı yaklaşık 3 km. 
 
Zamana meydan okuyan tarihi kale konuklarına yalnızca Kütahya manzarası vadetmiyor üstelik. Şehrin kalbine çıktığınızda tarihle doğanın o muhteşem buluşmasına da tanıklık edeceksiniz. 

Yaz mevsiminde yeşiline, kış mevsiminde beyazına hayran olacağınız; her mevsim farklı bir güzellikle konuklarını büyüleyen Kütahya Kalesi’nin gündüzü ve gecesi de bambaşka güzellikler saklıyor. Sabahın yeşil tonları akşam yerini şehrin ışıl ışıl görüntüsüne ve huzur dolu sessizliğine bırakıyor. 

Germiyan Beyliğinden Kalan İzler
Ziyaretiniz esnasında 1377 yılında yapılan Germiyanoğlu Süleyman Şah zamanına ait Kale-i Bala Cami ile Aşağı Hisar Cami’sine de mutlaka uğramalısınız. 

45 Dakikada 360 Derece Dönen Restoran
Kütahya Kalesi’nde soluklanıp, nefes alacağınız ve uzun uzun seyre dalacağınız bir restoran ve kır kahvesi de bulunuyor. 

Döner Gazino olarak bilinen restoran 45 dakikada 360 derece dönerek ziyaretçilerine oturdukları yerden kent manzarasını izleme imkanı sağlıyor.

Döner Gazino’da akşam yemeği yiyebilir, çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.
Paylaş: